Опашки са се извили пред  ваксинационния кабинет в РЗИ, съобщи

...
Опашки са се извили пред  ваксинационния кабинет в РЗИ, съобщи
Коментари Харесай

Опашки за ваксини в РЗИ Пловдив

Опашки са се извили пред  имунизационния кабинет в РЗИ, заяви за Plovdiv24.bg доктор Милена Панайотова, шеф Дирекция " Надзор над заразните заболявания “. По думите й дневно през кабинета минават към 120-130 души. Но това са хора, които си вършат втората бустерна доза – най-вече възрастни, над 60-65–годишни, с хронични болести.  

За вчерашният ден, от 190 имунизирани за Пловдивска област, 113 са с четвърта доза, 93 – с трета. Първа доза са си създали едвам 13 души, а втора – 11.  

От 27 юни е позволено слагането на втора бустерна доза. От тогава до момента в региона са сложени 104 първи, 112 – втори,  456 – трети и 979 – четвърти дози ваксина, сподели още доктор Панайотова.

" Това демонстрира, че тези, които не желаят да се имунизират, не престават по този начин. Ваксинират се другите, които са го създали до момента. Те са чакали да им кажат, че може да създадат втори бустер и ще го създадат отново, в случай че им кажат, че би трябвало и трети. Така, че това не е ползата, който се чака. Първи дози си вършат единствено тези, на които им се постанова да пътуват, или има нещо друго “, добави доктор Милена Панайотова.

Тя разясни още, че имунизационните кабинети, които бяха разкрити в Пловдив по време на изключителното състояние, към този момент не работят, защото не им се заплаща. Останали са да работят единствено тези, които го вършат непринудено. Това са кабинетите в РЗИ, в " Каспела " и в " Медикус - Тракия ". Ваксинации вършат и персоналните лекари.

Очаква се ползата към ваксини да трае още към две седмици, до момента в който се извървят тези, които са към този момент имунизирани, кацаха още от РЗИ.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР